Dani Garcia, Marbella – restaurantul unde am trait cea mai placuta experienta culinara de pana acum.

In general, vacantele nu le planificam cu prea mult timp inainte; de aceea, ne e cam greu sa facem rezervari la restaurantele dorite, mai ales daca acestea sunt bine cotate si prin urmare, foarte solicitate.

Cam asa s-a intamplat si cu incercarea de a face o rezervare la Dani Garcia, intr-o seara de sambata cu doar doua saptamani inainte: rezervare pe platforma lor online nu am putut sa facem, era ‚fully booked’; ne-am inscris pe un ‚waiting list’ si dupa cateva zile, neprimind niciun raspuns, am sunat si ne-au confirmat totusi rezervarea; e important deci sa si sunati, sansele de a face rezervarea cresc!

Dani Garcia, chef-ul restaurantului din Marbella – Spania care-i poarta si numele a primit de la inspectorii Michelin pentru acest restaurant, doua din mult ravnitele stele (fiind astfel singurul restaurant cu 2 stele Michelin din Andaluzia).

Cum spun si inspectorii, doua stele se acorda pentru restaurantele cu „excellent cooking” si care „worth a detour” :); pe buna dreptate: totul a fost excelent!

Marbella mi-a placut oricum, insa as reveni aici fie doar pentru o cina la Dani Garcia.

Servirea a fost ireprosabila, de la inceput pana la final; Masa noastra a fost pozitionata aproape de bucatarie, ceea ce a facut ca experienta sa fie una cu totul speciala: forfota si organizarea din bucatarie, comunicarea foarte buna dintre personalul din bucatarie si cel din restaurant, coordonati fiind de chef Dani Garcia – toate astea s-au vazut mai bine prin peretele de sticla care despartea bucataria de restaurant.

Despre chef Dani Garcia

Dani Garcia, unul din discipolii celebrului Martin Berasategui (cheful care detine cele mai multe stele Michelin din Spania) si unul din pionierii folosirii nitrogenului in bucatarie, a primit prima sa stea Michelin in anul 2000 cu restaurantul El Tragabuches iar pe a doua in anul 2011 cu restaurantul Calima din Marbella. Din anul 2014 s-a mutat in incinta hotelului de 5 stele Puerte Romano din Marbella – unde si-a redenumit restaurantul, Dani Garcia – CocinaConTradicion. In aceeasi incinta, Dani Garcia a deschis si un Bistro, Bibo (Andalusian Brasserie and Tapas). La Bibo vei gasi niste supe reci exceptionale, ton adus direct din Almadraba of Barbate, salate preparate din legume organice crescute in propria gradina si o mare varietate de tapas.

Cooking style: gastronomie moleculara in mare parte – variantele de meniu: Tasting Menu si un meniu a la carte care cuprindea 7 feluri starters din meniuri mai vechi ale lui Dani Garcia, ‚cold & hot starters’, ‚fish’,’meat’ si deserturi.

Am putut alege felul de paine dorit dintr-o gama destul de variata, home made, cu masline, nuci sau paine neagra – care a fost servita cu ulei de masline.

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

Meniul de vinuri cuprindea o oferta generoasa de vinuri din Franta si Spania.

Cina a inceput cu un amuse bouche:

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

Am continuat apoi cu starters:

  • Foaie gras & goat cheese terrine with caramelized green apples (din meniul din 1998)

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

  • Autumn vegetable garden, butternut squash and orange puree

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

Fel principal:

  • Almadraba black tuna, black chilmole pilpil and picked cauliflower

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

  • Beef tenderloin, homemade gnoquis, mint pesto and payoyo goat cheese

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

Desert:

  • Creme brulee with basil, pear and crusty mantecado lardy cake

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

  • Al-Andalus dew, orange, orange blossom and pistachio

Dani Garcia, Marbella - More Than Travel

Am vrea sa revenim in Marbella, candva spre toamna; numai bine, in Septembrie se inaugureaza noul meniu – care cu siguranta, va avea povestea sa…