Nu planuisem sa ajungem la Venezia decat cu o zi inainte 🙂 – si nici atunci nu eram prea siguri. Ne-a suprins totodata sa gasim cateva hoteluri bune cu disponibilitate in aceeasi zi, tianand cont ca era August: o luna de vacanta atat pentru turistii straini cat si pentru italieni de aici;

Aveam cateva variante in minte – de la research-uri anterioare – dar am ales un cu totul alt hotel si alegerea a fost pe cat se poate de buna.

Asa cum am mai spus, pentru noi, booking.com e un reper foarte relevant in ceea ce priveste alegerea hotelurilor unde urmeaza sa ne cazam. Deci si de aceasta data, am facut un research temeinic pe booking, odata plecati din Sibiu, catre Venetia, cu masina ( 🙂 impreuna cu copiii).

O oferta de nerefuzat (de 50%off) ne-a atras atentia  – la hotelul A la Commedia. In Italia, cu doi copii (chiar si mici), nu prea se poate sa te cazezi intr-o camera dubla (pentru ca multe hoteluri nu permit asta); astfel, suita de la hotelul A la Commedia a fost varianta perfecta pentru cele 2 nopti petrecute in Venetia.

 

 

 

Hotelul este foarte bine pozitionat, intr-o zona placuta, vibranta din vechea Venetie – foarte aproape de podul Rialto si la mai putin de 10 minute de mers pe jos de Piata San Marco. In imediata apropiere a hotelului se gaseste si o zona de shopping cu magazine foarte dragute si branduri cunoscute. Pe acoperisul hotelului se afla o terasa unde puteti bea linistiti un pahar de vin, la apus.

 

 

 

 

Cum ajungem la hotel

Dupa cum probabil stiti, in Vechea Venetie nu se poate ajunge cu masina 🙂 . Astfel, dupa ce am lasat masina intr-una din parcarile de la intrarea in oras (Venezia Tronchetto Parking), am ales transportul public pe apa pentru a ajunge la hotel. Sfatul receptionerei (romance 🙂 ) cu care discutasem anterior a fost sa nu alegem un water-taxi intrucat  pretul urma sa fie de 3 ori mai mare, conditiile similare – si ne-ar fi preluat din si lasat in acelasi loc, si anume la statia Rialto – si tot singuri ne-am fi carat bagajele pana la hotel 🙂 . (legat de asta, sfatul meu este ca atunci cand mergeti la Venezia, sa alegeti ceva mai putine bagaje pe care sa urmeze sa le luati la hotel, ceea ce am facut si noi – restul bagajelor ramanand in masina).

Asadar, daca ajungeti la Venetia cu masina, puteti lasa masina intr-una din parcarile principale (AutorimessaComunale sau Garage San Marco) in Piazzale Roma sau in parcarea de pe insula, Tronchetto. De la ambele terminale puteti lua un taxi pe apa sau transportul public pe apa, Vaporetto, liniile 1 sau 2 catre Rialto – Vallaresso (San Marco) si coborati la statia Rialto.

Daca ajungeti la Venetia cu avionul – pe aeroportul Marco Polo din  Venetia (cum sigur vom ajunge si noi data viitoare), treceti de Sosiri si va indreptati catre Terminalul de pe apa: aici aveti la fel, cele doua variante, water taxi (calatoria dureaza cca 30 de minute pana la Rialto) sau transportul public,  water-bus, pana la statia Rialto.

Pentru a va familiariza cu denumirile “strazilor” din Venetia trebuie sa stiti ca:

  • CALLE / VIA / SALIZZADA / RIO TERA’ inseamna STRADA
  • FONDAMENTA inseamna  Strada de-a lungul unui canal
  • CAMPO inseamna PIATA