Daca ar fi fost sa luam in calcul review-urile negative de pe niste site-uri romanesti, poate nu am mai fi ales Ilio Mare (Hotels & Resorts) din Thassos pentru prima iesire in Grecia, cu copiii – si rau am fi facut :).

Ilio Mare e un resort foarte dragut, cu acces direct la plaja, situat intr-o zona linistita din Skala Prinos – in NV insulei, la o distanta de aproximativ 16 km de Limenas (sau Thassos), capital insulei.

Alegerea noastra nu a venit dupa vreun research temeinic – stiam doar ca vrem sa mergem cu masina, undeva la plaja, cu sanse mari de vreme buna, la inceput de iunie.

“8.4” pe booking  (din peste 350 de recenzii) a fost multumitor – incat sa citim cateva review-uri si sa rezervam spontan, cu doar cateva zile inainte.

Resortul e compus din mai multe corpuri de hotel, unele cu vedere la mare, altele cu vedere la piscina exterioara.  As sugera alegerea unei camere cu vedere la mare, daca este posibil (apusurile sunt exceptionale).

Complexul are 2 restaurante principale, unul unde se servesc micul dejun si cina (restaurantul Polixeni), in regim de bufet – si unul a la carte, “Lagoon” – cu o vedere foarte placuta la piscina hotelului. Cu siguranta, sunt lucruri de imbunatatit – insa, noua ne-au placut ambele.

Am ales de cateva ori sa luam masa si in afara resort-ului, distanta fata de centrul localitatii fiind destul de mica – parcurgandu-se, pe jos, in cca 15-20 minute. Mancarea autentica de la tavernele grescesti de aici e de neratat – proaspata, buna, simpla si ieftina. Pentru ca ne place caracatita, am ales-o de vreo 2 ori – am inteles apoi de ce e asa de “cauciucata”: “the sun dried octopus from Thassos” 🙂

Plaja are un nisip foarte fin dar si pietre chiar la intrarea in apa – intrarea in mare, foarte lina. (am citit undeva ca se plateau sezlongurile – no way – cazati fiind la hotel, nu am platit pentru sezlonguri, prosoape sau umbrela).

Piscina, cu barul din interiorul sau, te duce cu gandul la resorturi din tari exotice; exista si o piscina mica, separata, pentru copii iar cea mare, e ok atat pentru adulti cat si pentru copii – pentru ca intrarea e treptata in apa.  Apa, foarte curata si calda chiar la inceput de iunie.

Parcarea ere gratuita – si suficient de incapatoare – gasind locuri libere tot timpul.

Zona de lounge si barul central, “Atrium” – sunt foarte dragute si ele – design-ul intregului resort mi-a placut foarte mult.

Ilio Mare – e potrivit atat pentru cupluri cat si pentru familii cu copii; Cred ca o sa ne intoarcem aici, cat de curand !