Li Galli Gourmet Restaurant – Positano, Italia

  • Bucatarie mediteraneana moderna
  • Pentru calitatea si confortul oferite de restaurant: inspectorii Michelin le-au oferit 3 X “fork & spoon” (“furculita si lingura”) , care se traduce in: “very comfortable”
  • Detinator al “L’Assiette Michelin” (sau “the Michelin Plate”) – un criteriu de evaluare relativ recent introdus, acordat pentru un restaurant care serveste “good food simply”.

Li Galli, Positano - More than travel

Atunci cand un restaurant bun are si o panorama speciala, e perfect!

Li Galli este retaurantul de la nivelul lobby-ului, boutique hotelului Villa Franca din Positano. E un restarant unde poti servi cina, cu o vedere fabuloasa asupra orasului Positano dar si asupra marii.

Li Galli, Positano - More than travel

Am vrut sa stim cine este bucatarul din spatele acestui meniu interesant, modern – mediteranean; Incepand cu 2016, Vincenzo Esposito este Executive Chef la Li Galli – care sub indrumarea si sprijinul lui Gennaro Esposito, a gandit un meniu simplu, plin de caracter.

Colaborarea cu Chef Gennaro Esposito este o ‘carte de vizita’ pentru restaurant, de aceea si repetarea numelui in prezentarea restaurantului.

Cine este Chef Gennaro Esposito? Unul din cei mai buni si cunoscuti bucatari italieni din regiunea Campania.

  • In 2011 a fost nominalizat “Best Italian Chef of the Year” de catre congresul gastronomic “Identita Golose”
  • In 2011 – Ghidul Gambero Roso l-a inclus in Top 3 Italian Chefs
  • In 2010 – si-a creat propriul brand: “Gennaro Esposito Chef”
  • In 2014 – a deschis restaurantul Mamma in Capri – care a primit prima stea Michelin in 2015;
  • In 2015 – a deschis “IT” in Ibiza, pentru iubitorii de “gourmet & food”

Poate cel mai cunoscut restaurant al sau este cel din Marina Equa (la doar cativa km distanta de Positano), “La Torre del Saracino” – cu 2 stele Michelin. (La urmatoarea vizita pe Amalfi Coast, vom ajunge si noi la el 🙂 ).

Revenind la restaurantul Li Galli, putem spune ca cina noastra aici a fost foarte placuta, servirea  fara cusur – si privelistea… de neuitat.

Ca variante de meniu, puteam alege intre 3 variante de Tasting Menus (“Degustazione a mano libera dello Chef “– 4 feluri, “Villa Franca” – 7 feluri sau “Li Galli” – 10 feluri) sau din meniul  “La Carta”.

Am ales din meniul a la carte cate un fel principal si desert.

Ca Amuse Bouche, am primit un mini-delicious-burger de vita cu sos Caesar si chips-uri:

Li Galli, Positano - More than travel

Fresh homemade saffron pasta with rabbit sauce and mushrooms

Li Galli, Positano - More than travel

Puff pastry fillet of veal with buttered spinach and Parmesan cheese.

Li Galli, Positano - More than travel

Si un desert care a fost diferit de cel comandat 🙂 (inainte de care am primit un pre-desert fabulous, mai bun chiar decat desertul efectiv)

Pre – desert

Li Galli, Positano - More than travel

Desert din partea casei: Mi-nu-nat!

Li Galli, Positano - More than travel

Desertul efectiv

Li Galli, Positano - More than travel

Li Galli, Positano - More than travel

Li Galli, Positano - More than travel