Restaurantele cu stele Michelin sunt scumpe, stim asta deja. Daca totusi vreti sa va bucurati de experientele culinare pe care le ofera aceste restaurante, trebuie sa stiti ca exista astfel de locatii unde un pranz cu 3 feluri de mancare poate costa si mai putin de 25 de euro.

Londra e o capitala renumita pentru numarul mare de restaurante cu 1, 2 sau chiar 3 stele Michelin.

Sugestia noastra e ca pentru inceput sa alegeti un restaurant cu * sau ** stele Michelin, pentru pranz si nu in zilele de weekend : asa vezi putea face mai usor o rezervare, bucatarul va fi mai odihnit iar pretul platit va fi unul rezonabil!

Am ales pentru voi cateva astfel de variante din Londra – ar fi pacat sa nu va bucurati de asa o experienta:

Social Eating House

Inspectorii Michelin i-au acordat o stea inca din 2014; secretul acestui restaurant e ‚pranzul’, care poate fi luat de luni pana sambata intre 12 si 14:30.

Photo credit: thingstodo.co.uk

Proprietarul Paul Hood e totodata unul din chef-ii acestui restaurant din vibrantul Soho.

Exista mai multe variante de meniu: a la carte, „Prix Fixe Lunch”(cea mai convenabila varianta, 3 feluri de mancare: cca 26,5 lire), Chef’s Counter Tasting Menu, Sampler Menu si un super meniu de deserturi (orice desert 8,5 lire).

Photo credit: thingstodo.co.uk

Gymkhana

Un restaurant cu specfic indian, din Mayfair.

Gymkhana: club indian unde membrii inaltei societati se intalneau pentru a socializa, a lua masa sau a practica diferite sporturi.

Photo credit: bonvivant.co.uk

Restaurantul serveste mancare traditionala si contemporana din bucataria indiana cu un puternic accent pe traditionala „chatpatta”. Exista mai multe tipuri de meniuri in afara celui a la carte: „Ra Lunch Menu”, „Lunch & Early Evening Menu”, „Tastings menus”, „Hunter’s”, Feast” & „Dessert” .

Photo credit: bonvivant.co.uk

De luni pana vineri intre 12.00 si 14.30 puteti alege unul din meniurile pentru pranz, cu 2 (25 lire), 3(30 lire), 4 (35 lire), sau 5 feluri de mancare (40 lire) insotite de vin alb sau rosu – alese de somelierul restaurantului – pentru inca 16 lire.

Gymkhana detine si el tot o stea Michelin – si speram ca o va pastra dupa plecarea chef-ului Rohit Ghai care plecat catre un alt restaurant din Mayfair, Jamavar.

Lima

Lima – Fitzrovia lui Virgilio Martinez este singurul restaurant cu specific peruvian din UK care detine o stea Michelin. Martinez a fost inainte executive chef la Astrid y Gaston, unul din cele mai bune 50 de restaurante din lume conform San Pellegrino World’s 50 Best

Aceeasi recomandare, aceea de a servi aici pranzul – sau daca ajungeti in weekend, „Weekend Brunch” : „Starters &/or Sides to share”, meniu principal pentru o persoana si desert (38 lire).

Bucataria peruviana e rezultatul unui mix de culturi diferite – ingrediente si obiceiuri locale combinate cu cele ale imigrantilor din Asia si Europa care au ajuns in Peru. Multe din ingredientele folosite sunt originare din Peru.

Restaurantul s-a redeschis in Octombrie 2016 – noul meniu a fost inspirat de vizita in Peru a intregii echipe pe perioada verii, in cautarea de noi ingrediente, tehnici si practici culinare specifice peruviene.