Ar fi perfect daca am putea lua micul dejun la restaurant in fiecare dimineata 🙂 . In realitate insa, este imposibil si nu o sa enumar toate motivele din lume pentru care chiar nu putem face acest lucru, ar fi prea multe.

Totusi, uneori in weekend, e chiar placut ca altcineva sa-ti pregateasca un mic dejun fix asa cum ti-l doresti: o cafea buna, un fresh de portocale, o omleta, clatite cu ciocalata si dulceata… si lista poate continua in functie de preferinte.

Pentru un astfel de mic dejun, atunci cand nu il pregatim in casa, putem alege sa iesim in locatii din Bucuresti care au si o reputatie pentru un mic dejun & brunch bune. Asadar, in top, ar fi:

1. Fratellini Bistro

Fratellini Bistro e o locatie „posh” – sa-i zicem asa; poate sa-ti placa sau nu stilul, important e ca mancarea si cafeaua sunt chiar foarte bune; un mic dejun sau brunch cu multe variante light pentru cei care duminica dimineata se trezesc ceva mai tarziu. Vin aici si familii cu copii, dulciurile sunt si ele foarte bune!

Mic dejun in Bucuresti - More than travel
Mic dejun in Bucuresti - More than travel

Ne plac:

  • Ouale posate cu somon afumat si sparanghel la gratar
  • Omleta provencala cu ciuperci porcini si trufe
  • Mic dejun grecesc (the healthy choice): iaurt gras, miere de pin si home made granola
  • Pentru copii: Full continental
  • Dulce: clatite de casa cu Nutella si dulceata (portia e pentru doi 🙂 )

Mic dejun in Bucuresti - More than travel
Mic dejun in Bucuresti - More than travel

 

2. Simbio

La Simbio am ajuns  tot pentru un mic dejun luat ceva mai tarziu, spre pranz (sa-i zicem brunch mai bine), in timpul saptamanii. De ce ne-a placut: oameni faini, mancare buna si portii generoase. Sigur vom reveni atunci cand ajungem in zona. (Preturile sunt si ele decente)

Mic dejun in Bucuresti - More than travel

Ne-au placut:

  • Crocque Madame with Sourdough bread: sandwich cald cu jambon de porc, branza Gouda, sos de mustar, ou ochi si paine integrala cu maia (pentru cei infometati 🙂 )
  • Clasica omleta cu ingrediente la alegere

Mic dejun in Bucuresti - More than travel

Mic dejun in Bucuresti - More than travel

 

3. Chocolat

Cei de la Chocolat propun doua variante principale de mic dejun: dulce sau sarat; cred ca o varianta inspirata e sa alegeti un platou de mic dejun sarat si unul de mic dejun dulce; bine, oferta e destul de bogata, sigur n-o sa plecati de-acolo fara ceva bun si dulce 🙂

Aici puteti gasi si niste sucuri Detox foarte bune – go with the green one!

 

Pe lista, cat de curand: Frudisiac, Uptown, AdHoc Bistro.

Lista va continua pe masura ce vom incerca si alte variante si vom reusi sa facem si poze