Source: cntraveller.com

 

 

Probabil una din cele mai speciale locatii in care am fost vreodata pana acum – restaurantul La Terrazza este “the signature restaurant” al legendarului  Hotel Splendido din Portofino.

Hotelul a fost initial o manastrire- dar se spune ca a fost abandonat decalugari inca din secolul XVI din cauza piratilor Saracen. Spre sfarsitul secolului al XIX-lea, baronul Baratta l-a transformat in resedinta sa de vara. Mai tarziu, proprietatea a fost vanduta lui Rugierro Valentini care in anul 1905 a deschis in aceasta locatie un hotel de lux.

Restaurantul La Terrazza ofera una din cele mai impresionante privesliti din lume, asupra Portofino Bay si asupra Golfului Tigullio.

Imaginea acestui restaurant emblematic este conturata si de chef-ul acestuia, Corrado Corti – care conduce bucataria (ca “Chef de Cuisine “) de la La Terrazza inca din 1999.

Putin din biografia lui Corrado Corti...

Nascut in Lombardia, bucatarul a calatorit mult inainte de a prelua bucataria La Terraza. Cu un caracter puternic, isi conduce echipa de aproape 20 de ani; Corrado s-a dedicat bucatariei italiene, cu accent insa pe mancarurile traditionale din Liguaria preparate cu ingrediente proaspete, locale.

Oaspetii hotelului si implicit ai restaurantului – au fost de-a lungul timpului, personalitati notabile din intreaga lume, ca: Elizabeth Taylor, Steven Spielberg, George Clooney, Michael Douglas si chiar Sir Winston Churchil.

Meniul este unul destul de generos ca variante – pentru un restaurant special, asa cum este La Terrazza – cred totusi ca aceasta continuitate a bucatarului aici a dus la adaugarea mai multor feluri de mancare in meniu, de la un an la altul.

Daca nu am fi luat cina aici chiar de Sf. Maria, cand meniul fusese unul prestabilit – mi-ar fi placut sa aleg din Gli Antipasti (Hors D’oueuvres), Mineste Pasta e Riso, Il Pesce Fresco Del Tigullio, sau “I Classici Liguri dello Splendido”.

Bufetul cu antreuri si deserturi a fost absolute fabulous – nu cred sa mai fi intalnit atatea feluri speciale la un loc.

 

Primul fel principal – clasicele paste, iar al doilea fel: carne de porc cu garnitura spanac si cartofi la cuptor – niste feluri simple, insa ireprosabil gatite.

 

Cel mai mult, din toate deserturile – mi-a placut “Millefeuille” cu zmeura : Mi-am zis ca odata, in viata asta, va trebui sa stiu sa gatesc singura acest desert “splendid”.