Da, am fost la un restaurant spaniol in scurta noastra iesire la Londra 🙂 .

Alegerea a fost destul de spontana, rezervarea am facut-o pe platforma Open Table cu putine zile inainte de a ajunge in Londra. Dupa mai multe tentative de a rezerva o masa la cateva restaurante pe care le aveam in plan, am ales Eneko – pentru ca  –  daca nu am reusit sa ajungem in Spania la Azurmendi,  i-am gasit restaurantul lui chef Eneko Atxa, la Londra.

 

Cine este Chef Eneko Atxa

Despre activitatea unui Chef care pentru unul din restaurantele sale primeste 3 stele Michelin (does ring a bell indeed) – sigur merita sa te documentezi .

3 stele Michelin dar si locul 38 in The World’s 50 Best Restaurants (conform listei din 2017) spun multe despre Eneko Atxa si pasiunea sa.  Originar din Tara Bascilor, bucatarul a devenit un reper nu doar in bucataria spaniola dar si in cea internationala.

Succesul restaurantului Azurmendi din Larrabetzu (Spania) – l-a determinat pe Eneko Atxa sa deschida o noua locatie (in vara anului 2016) la Londra. Cei de la World’s 50 Best l-au numit “a more relaxed version of Azurmendi”, Eneko at One Aldwych.

Experienta noastra la Eneko a fost una foarte placuta – dupa o zi extrem de friguroasa de bantuit prin Londra, cina de la One Aldwych a fost fix ce ne trebuia.

Restaurantul este situat la subsolul hotelului One Aldwych – un spatiu amenajat de compania Casson Mann, ca prim proiect al lor in amenajarea restaurantelor – in cladirea in care in care in anul 1907 isi avea sediul publicatia Morning Post.

Ce se gateste la Eneko at One Aldwych: “Simple, happy food” cum ar spune head-chef –ul de aici, Edurne Martin Delgado.

Cina a inceput cu un cos ( 🙂 de fapt, doua cosuri de paine) – si cu un unt cu busuioc si sare de mare care a fost pe cat de simplu pe atat de …perfect! Mi-am promis ca o sa incerc si acasa..  (inca nu s-a intamplat).

 

Apoi starters si felurile principale:

Noi am ales din meniul a la carte – exista insa aici si niste variante foarte atragatoare de tasting menus si brunch-uri pentru care as reveni, intr-o zi din timpul saptamanii… o zi mai calduroasa ce-i drept, la Londra.

Eneko at One Aldwych, One Aldwych, London, WC2B 4BZ
020 7300 0300
​eneko.london