Despre Santa Margherita Ligure nu citisem inca niciun review inainte sa ajungem aici. Stiam ca e o localitate cu deschidere la mare, ca e foarte aproape de Portofino… si practic aici gasisem cazare cu doar 3 zile inainte sa ajungem (In August, chiar aproape de Sf. Maria, sarbatoare nationala si in Italia).

Probabil ati trait si voi sentimental acela de “wow, e atat de frumos aici – cum de n-am stiut pana acum de locul asta minunat?” 🙂 .

Santa Margherita Ligure este o comuna din provincia Genova, regiunea Liguaria din Italia, cu o populatie de aproape 10 mii de locuitori si care se intinde pe o suprafata de 10 kmp.

Cum ajungem in Santa Margherita Ligure?

  • Cu trenul: statia – Santa Margherita Ligure-Portofino.
  • Cu masina: se iese din autostrada A 12 pe la Rapallo si se urmaresc indicatoarele catre Santa Margherita;

Santa Margherita Ligure e o statiune incantatoare din estul Liguriei, poate chiar mai draguta decat multe locatii de pe riviera franceza. Nu atat de aglomerata, neinvadata inca poate de turisti straini – aleasa ca destinatie de vacanta de italieni, in cea mai mare parte. Mai putin aglomerata decat Rapallo (fata de care se situeaza la 3.5km S-V) si mai accesibila decat Portofino, e alegerea perfecta atunci cand alegi sa vizitezi Golful Tigullio dar si daca vrei sa ajungi sa vizitezi Cinque Terre. E totodata foarte aproape de Genova – insa mult mai putin aglomerat si foarte relaxant in acelasi timp.

Orasul vechi, acum o zona pietonala cu multe magazine de tip boutique dar si restaurante cu mancare excelenta – e perfect pentru plimbarile de dupa-amiaza.

 

 

 

Top atractii turistice: Castelul (construit se pare pentru protectia impotriva piratilor), Vila Durazzo Centurione cu gradinile sale din secolul al XVII-lea,  Statuia lui Cristofor Columb si cateva piatete cu restaurante si magazine foarte dragute (Piazza Caprera, Piazza Martiri della Liberta etc).

 

Concluzia noastra a fost ca Santa Margherita Ligure e destinatia perfecta pentru o vacanta insorita si relaxanta – insa e mult diferita de alte destinatii insorite din Europa, Cum ar fi Grecia sau chiar Spania.  Santa Margherita Ligure ni s-a parut foarte “classy” & “stylish” – am vazut aici una din cele mai mari “concentratii” de oameni trecuti de mult de prima tinerete foarte stilati, poate asa cum ne dorim cu totii sa putem trai la batranete 🙂 .  Daca sunteti in cautare de o destinatie de distractie ca Ibiza, nu e alegerea potrivita; exista si aici o serie de locatii dragute, cafenele, baruri – insa chiar si in cele mai aglomerate seri, atmosfera e totusi una linistita.

Noua ne-a placut, ni s-a potrivit – eram oricum in vacanta cu copiii.

Daca visati la nisip fin si mare azuriein acelasi loc, nu le veti prea gasi aici; plajele, foarte aglomerate si de dimensiuni destul de mici – au mai multe pietre decat nisip iar intrarea in apa e in cele mai multe locuri destul de abrupta; culoarea apei e in schimb una foarte faina – pentru adulti, nu ar fi o asa mare problema sa faca plaja pe un ponton din lemn/beton – dar atunci cand esti cu copiii in vacanta, ai vrea sa fie plaja cu nisip, putine pietre in apa si marea nu prea adanca la mal…

Exista mai multe plaje amenajate in Santa Margherita Ligure, noi am ales una care sa aiba si putin nisip – Event Beach – chiar in fata hotelului Miramare.

Pentru unii, sederea doar aici in Santa Margherita pentru mai multe zile – poate fi plictisitoare (desi noi am fi vrut sa ne mai “plictisim” cateva zile). De aceea puteti face cateva excursii, foarte accesibile – pe cont propriu:

Excursii din Santa Margherita Ligure:

  1. Catre Portofino (taxi/autobuz/ferryboat)
  2. Catre San Fruttuoso (taxi/autobuz/ferryboat)
  3. Cique Terre (tren/ferryboat)
  4. Genova (tren)

Noi am mers doar in Portofino (de doua ori chiar 🙂 ) si in Cinque Terre – dar a fost destul pentru cele doar patru zile petrecute aici.