De obicei, stim cu ceva timp inainte care o sa fie hotelul in care o sa ne petrecem vacanta… Dar pentru  plecarea noastra spre Portofino, planurile au fost facute cu prea putin timp inainte. 🙂 Asta nu inseamna ca alegerea facuta pentru cazare nu a fost una potrivita.

Cu doar o zi inainte am reusit sa gasim cazare in Santa Margherita Ligure, la doar 4-5 km de Portofino. Alegerea a fost una foarte buna, avand in vedere oferta extrem de limitata din perioada aceea (jumatatea lunii August) a anului.

Hotelul este unul modern, chic – cu un design interesant, poate insa putin prea mult negru pentru gustul meu, sau pentru un hotel la mare, la soare.

Locatia e una foarte buna – aproape de toate punctele de interes din micuta statiune: plajele amenajate, restaurantele din port, gara, statia de ferry-boat si autobuz – erau toate la maxim 5 minute de mers pe jos de la hotel.

Fiind cu copiii, am ales o suita – foarte incapatoare – pentru toti patru. Suita avea si o terasa chiar mare, cu sezlonguri. Exista mai multe tipuri de camera/suite – noi am ales varianta care s-a potrivit formulei in care am calatorit.

Hotelul nu e in primul rand, cu vedere la mare – de aceea vederea din camera e fie spre parcarea din spatele hotelului, fie spre straduta din fata hotelului. Poate o camera cu vedere spre fata ar fi una mai potrivita…

Micul dejun a fost ok – poate am stat noi prea multe zile 🙂 si ne-am cam plictisit de exact aceleasi feluri de mancare. Restaurantul in care se serveste micul dejun e deschis si pentru cina – nu l-am testat pentru ca am preferat sa mergem fie in port, fie in Portofino.

Personalul a fost foarte amabil si de ajutor de fiecare data cand am avut nevoie.

Data viitoare cand o sa ajungem pe aici – cred ca vom incerca si alte locatii, pentru ca Santa Margherita Ligure are niste hoteluri emblematice, bine cotate,  cum ar fi: Grand Hotel Miramare,  Imperiale Palace Hotel sau Lido Palace Hotel – sugestia e sa rezervati cu mult timp inainte, pentru a putea gasi disponibilitate. Nicio varianta de cazare nu se compara cu o camera cu vedere la mare 🙂 .