Gazduit de luxosul hotel Danieli din Venetia, restaurantul “rooftop terrace” Terrazza Danieli este minunat. Cu o priveliste incantatoare asupra Marelui Canal, cu un personal foarte atent si amabil si cu niste preparate speciale, cina noastra la acest restaurant – a fost una foarte placuta. Intr-adevar, preturile (asa cum sunt in general in Venetia) cam mari fata de alte regiuni din Italia.

Hotelul, situat foarte aproape de Piata San Marco – fostul castel Dandolo – este compus din 3 cladiri care dateaza din secolele XIV, XIX si XX, unite prin pasarele acoperite.

La ultimul etaj al hotelului este situat restaurantul “Terrazza Danieli” – a carui terasa este deschisa din iunie pana in septembrie.

Stiam inainte de a ajunge aici, ca vrem sa luam cina afara, pe terasa – vremea a tinut cu noi (ca de obicei 🙂 ) – asa ca experienta a fost una de neuitat.

In spatele “creatiilor culinare” de la Terrazza Danieli se afla Chef Dario Parascondolo – care s-a alaturat echipei de la acest restaurant in anul 2014 ca Executive Chef. Fiecare fel de mancare din meniu poarta semnatura bucatarului – care reflecta vasta experienta internationala a acestuia.

“Creativity and above all – taste – are the most important things in a dish.”  – acest concept pare sa fi contribuit la impresia generala cu care am plecat de la Terrazza Danieli.

Consultasem variantele de meniu inainte de ajunge la restaurant – cu copiii fiind, stiam ca vom alege din varianta “a la carte” – pentru ca durata cinei sa nu fie mai lunga decat ar fi putut rezista si copiii.

In afara meniului “a la carte”, restaurantul are niste variante foarte interesante de “tasting menus”: Earth, Water, Vegan & Gluten free, Dessert menu, Venice by Brunch (Every Sunday). Ne-a tentat variant de Brunch – insa nu ne-am incadrat astfel ca minivacanta noastra in Venetia sa cuprinda si ziua de duminica.

Rezervarea am facut-o in aceeasi zi, la receptia hotelului – cu ajutorul unei receptionere foarte amabile, romance.

Pentru copii, nu a fost nicio problema sa ni se pregateasca niste paste simple cu sos de rosii si parmesan si snitel cu cartofi prajiti – cei mici au fost maxim de  incantati J.

Noi am ales din meniul “a la carte”:

Pacchero pasta

filled with flame roasted eggplant, chopped pistachios, baked cherry tomato and Fossa Pecorino sauce

 

Grilled purple octopus

served with Sant’Erasmo artichokes, oca tuber, Chinese cabbage and yuzu kosho sauce

 

Dupa cum probabil stiti, la hotelul Danieli s-a filmat “The Tourist”, cu Angelina Jolie si Johnny Depp – in anul 2010, ceea ce face ca acest hotel sa fie si mai popular in Venetia.