… Fine dining at its best …

Inspectorii Michelin i-au dat 1 stea pentru  ca aici au gasitHigh quality cooking, worth a stop!” dar si ‘3 linguri si furculite’ pentru standarde foarte bune.

 

Inspectorii Michelin despre Edvard:

“Using top quality ingredients, dishes with distinct flavours are carefully prepared to a consistently high standard”.

 

Restaurantul detine si 16 din cele 20 de puncte Gault & Millau (mai multe despre Gault&Millau vom scrie intr-un alt articol).

Iesirile noastre la Viena sunt mereu scurte dar destul de dese – fie ca mergem cu masina sau avionul, alegem destul de des Viena ca varianta de city-break.

Am ales Kempinski ultima data si nu puteam rata o cina macar la Edvard, restaurantul cu o stea Michelin de la parterul Palatului Hansen – Kempinski din Viena.

Numele restaurantului e un tribut adus arhitectului Palatului Hansen, Theophil Edvard Hansen. Capacitatea restaurantului, cum era de asteptat pentru un astfel de restaurant – este de doar 42 de locuri; Un mix intre modern si clasic se identifica in restaurant, la fel ca in hotel.

Executive-Chef la Edvard este Norman Etzold – si asa cum se si prezinta restaurantul – aici se gatesc “seasonal dishes with international influences” . E o abordare tot mai des intalnita, aceea de a folosi ingrediente locale, de sezon.

Un bucatar tanar care si-a inceput activitatea la Hilton in Mainz apoi a continuat la Kempinski in Frankfurt si Villa Rothschild.

La momentul experientei noastre la Edvard, morethantravel.ro (in urma cu mai putin de un an) era doar in stadiu de proiect – asa ca detaliile legate de felurile de mancare de aici lipsesc – pentru ca nu ne-am gandit ca o sa si scriem despre asta candva 🙂 .

Impresia overall nu se uita, in schimbNe-a placut mult, asta imi aduc aminte cu siguranta. Am ales un tasting menu si desertuile au fost memorabile.

 

Pe langa meniul a al carte, la cina doar, puteti alege intre 4 meniuri diferite cu 7 sau 4 feluri de mancare si tot atatea meniuri diferite de “wine pairing”.

Restaurantul este inchis duminica si lunea, de tinut cont atunci cand planuiti o rezervare aici.

Edvard
Schottenring 24,
1010 Viena
Austria

Restaurant style: À la carte, Fine dining

Dress Code: Smart Casual

Cuisine: Modern, Regional, International

Capacity: 42 (Indoor)

Smoking: No

Tel: +43 1 23610008082
www.kempinski.com