Poate nu e neaparat ca un chef care apare pe micile ecrane sa fie unul foarte bun, ori restaurantul pe care il detine sa fie la fel, unul de top.

Insa, restaurantul lui Nicolai, „the french urban oasis in the middle of Bucharest”, cum isi spun ei, e genul acela de restaurant pentru care, daca ai fi in Paris, te-ai chinui putin sa reusesti sa faci o rezervare 🙂 .

Ma bucur si atat… ca avem genul asta de optiuni, la noi in Romania. Si sper la cat mai multi manageri curajosi si bucatari cu experienta care sa mentina astfel de locatii pe o piata inca in formare.

La Cantine de Nicolai e un restaurant deschis inca din 2009 – unde Nicolai Tand este gazda si in acelasi timp „the chef” care supervizeaza bucataria si alege cu atentie furnizorii mentinand un meniu simplu si elegant in acelasi timp – dupa cum ne spun chiar ei.

Nicolai (sau „Niculai” cum a dezvaluit ca il cheama in realitate) plecat in Franta, la Paris la varsta de 20 de ani a revenit in Romania (dupa 13 ani), unde si-a deschis primul sau restaurant, La Cantine de Nicolai.

A gatit pentru multe vedete cum ar fi actrita Jennifer Aniston, membrii trupei Metallica dar si pentru presedintele Francois Holland, aflat in vizita la Bucuresti. Ar trai intre „Maramures, Paris si Bucuresti”, spune Nicolai.

Meniul are o structura interesanta („The Opening”, „Pasta and risottos”, „The Sea”, ”The Farm”, „Sides” si „Desserts”), si placandu-mi mult pastele si risotto, ma bucur ca am gasit aici acel risotto pentru care sa imi doresc sa revin (mai e unul la Shanghai 🙂 pe care l-am descoperit de curand, dar acolo va fi ceva mai greu sa revin cand am pofta).

Recunosc ca as reveni cu drag aici si pentru unul din deserturile mele preferate, „mille-feuilles” cu fructe de padure…

Experienta noastra aici a fost una tare placuta, cu un serviciu foarte bun.

Am citit tot felul de review-uri despre restaurant, pozitive si nu numai… Daca scriem un review despre un restaurant intr-o maniera complet negativa doar pentru ca nu aveam indicator catre toaleta… Better not… E greu sa ai un business in Romania, de orice fel… De ce sa lovim puternic in munca unor oameni, de atata timp… pentru lucruri atat de mici…

Asadar, ca aperitiv sau „The Opening” cum il numesc ei, am avut:

Homemade foie gras, fig and onion jams  (Terina de foie gras, dulceturi de smochine si ceapa)

Le Cantine de Nicolai - More than travel

 

Monkfish salad, truffle vinaigrette (Salata de peste unditar, vinaigrette cu trufe), {vinaigrette, which, by the way, was absolutely fabulous}

Le Cantine de Nicolai - More than travel

 

Fel principal

Creamy risotto, tiger shrimps (Risotto cremos, creveti Tiger)

Le Cantine de Nicolai - More than travel

 

Beef filet, Rösti potatoes, seasonal vegetables, truffle juice (Muschi de vita, cartofi Rosti, legume de sezon, sos de vin si spuma de trufe).

Le Cantine de Nicolai - More than travel

 

Dessert

Hot chocolate melting cake with vanilla ice cream (Prajitura cu miez de ciocolata fierbinte, inghetata de vanilie)

Le Cantine de Nicolai - More than travel

 

Red fruits mille-feuilles (Cremsnit cu fructe de padure, crema de vanilie)   –  mie mi s-a parut ca fabuloasa Mille Feuilles seamana cu un cremsnit, dar nu as fi indraznit verodata sa traduc asa… Dar daca exeprtii asa au tradus..  🙂   sunt perfect de acord cu ei.

Le Cantine de Nicolai - More than travel