Un restaurant bucurestean care de curand a fost acceptat in organizatia Relais & Chateaux, in centrul orasului – o adevarata experienta de fine dining, la noi acasa!

Ce inseamna de fapt asocierea unui restaurant romanesc cu „Relais & Chateaux”?

„Relais & Chateaux” este o organizatie infiintata in anul 1954 din care fac parte peste 550 de hoteluri si restaurante din intreaga lume, conduse de persoane independente, bucatari sau proprietari care sunt pasionati de afacerea lor si care doresc sa pastreze o relatie speciala cu clientii lor.

„Imagine Relais & Châteaux as a very fine French-style library of top-quality books each entitled In Honour of the Joys of Living.”

OLIVIER ROELLINGER  –  OWNER, LES MAISONS DE BRICOURT, FRANCE

Faptul ca restaurantul Le Bistrot Francais este singura locatie din Romania care face parte din reteaua Relais & Chateaux – e in sine o carte de vizita si o siguranta ca experienta placuta de aici e una garantata.

 

Locatie

Restaurantul Le Bistrot Francais a fost deschis initial in 2013 langa Ateneul Roman, insa in toamna anului 2016, localul a fost relocat intr-o cladire din apropiere, cu o capacitate dublă, 62 de locuri și 30 de angajati – o vila din secolul XIX din centril Bucurestiului.

 

Bucatari

Asa cum se prezinta, Le Bistrot Francais este un restaurant „gastronomic” unde un bucatar roman, Sorin Iftode si unul basc, Sebastien Grave – fac echipa foarte buna.

Sebastien Grave colaboreaza cu Le Bistrot Francais inca de la deschidere, din 2013, in calitate de consultant. Cu o cariera si experenta impresionantae pare ca si-a pus amprenta si pe meniul de la restaurantul din Romania.

Ultimul din cei sapte copii, cu un frate bucatar si altul patiser – Sebastien Grave a absolvit Biarritz Catetring School. Dupa ce a invatat secretele patiseriei de la fratele sau, a devenit ucenicul bucatarului-chef al hotelului Miramar din Biarritz, Patrice Dumangel. A urmat apoi experienta de la Laurent, din Paris (un restaurant cu 2 stele Michelin) alaturi de Chef Joel Robuchon. S-a mutat curand inapoi la Biarritz, la Hotel du Palais.

Un alt bucatar care  ajucat un rol important in cariera lui Sebastien Grave a fost Christian Constant. Pe langa pozitia permanenta avuta la restaurnatul cu 3 stele Michelin de la hotelul George V din Paris, a lucrat si in alte restaurante ale lui Constant.

 

Meniul actual Le Bistro Francais

Meniul contine preparate din bucataria franceza, dar contine si produse din Spania, ca jambon, și din Romania – porcul de Mangalita si trufe din Transilvania.

Alaturi de un tasting menu foarte interesant si cateva variante de meniu „du bistrot”, avem cateva optiuni pentru aperitive, feluri principale si desert care acopera practic multe posibile preferinte culinare. Gasim asadar peste, rata, vitel, porc atat sub forma de starters cat si ca feluri principale.

Asteptam noul meniu din aceasta primavara pe care abia asteptam sa-l testam: se promite un meniu nou, de sezon, bazat pe combinatia de ingrediente locale si frantuzesti.

 

Experienta noastra la Le Bistrot Francais

Un „amuse bouche” minunat – crema de parmezan cu crutoane si nuca

 

Piept de porc Mangalita ‚crocant-fondant’ , piure de păstârnac cu cafea, chips de păstârnac, crochete de jambon

 

File de viţel de Correze, sparanghel în strat fin de Comté, sos amaretto

 

Sorbet de branza dulce si inghetata cu armagnac si prune

 

LE BISTROT FRANÇAIS
Member Relais & Châteaux since 2017

Strada Nicolae Golescu no. 18
010292, Bucharest
Tel.: +40 756 018 393