Cum ar fi sa-ti recomande prieteni diferiti un restaurant din New York (unul care a locuit acolo, altul care a fost la New York de cateva ori) – tu sa intri in el din intamplare – si sa revii acolo, de 3 ori in 7 zile!

Da, ni s-a intamplat cu Lavo, la New York 🙂 . Inghetati si infometati, atrasi de oferta de brunch de pe trotuar, din zapada 🙂 , am intrat prima oara in Lavo, pe East 58 Street.

De obicei, alegem restaurante diferite atunci cand mergem intr-un oras nou – dar dupa cateva incercari, unele rezonabile, altele nu… Am revenit la Lavo atat pentru pranz cat si pentru cina si nu am fost dezamagiti in niciuna din alegeri.

Un restaurant incapator, am gasit o masa libera fara rezervare prealabila, in fiecare din cele trei zile in care am mancat acolo. Situat in Midtown Manhattan, pe East 58 Street (& Madison Avenue), chiar vis-a-vis de hotelul Four Seasons si de restaurantul – club cu specific asiatic din acelasi consortiu, Tao. (locul in care Kim Kardashian si-a organizat petrecerea atunci cand a implinit 30 de ani).

Mancarea nu e neaparat sofisticata, insa am avut destule optiuni atat pentru noi cat si pentru copii.

Meniurile de Brunch si Lunch pe care le-am incercat au fost foarte faine. Preturile ni s-au parut decente pentru New York (care de altfel ni s-a parut unul din cele mai scumpe orase din lume).

Pentru 29.95 USD (no other taxes included here 🙂 ), meniul de Brunch includea un fel principal si o bautura (gen: Bloody Mary, Mimosa, Bellini, Prosecco, ceai sau cafea). Am ales Back to School si Steak & Eggs – iar copiii s-au bucurat de o pizza dar si de ale noastre steak, supa si cartofi prajiti.

Back To School – Brunch (Spicy tomato soup, Truffled grilled cheese, Applewood smoked Bacon).

 

Pizza Carne

Variantele tip meniu pentru pranz (Three course : Prix fixe) au fost bucuria copiilor – pentru ca au putut incerca aproape toate deserturile restaurantului 🙂 :

 

Great Minestrone soup

 

Charred Octopus

 

& steak for everybody

 

Chicken Marsala

 

Si paste la cina:

Truffle Gnocchi (one of the best so far)

 

Carbonara

 

Si….. deserturile:

Nutella Budino

 

New York Style cheescake

 

Oreo Zeppole

 

Si magnifica 20 LAYER CHOCOLATE CAKE („chocolate devils food cake, peanut butter mascarpone…”) – un soi de desert – signature pentru Lavo.

Fara exagerare, o prajitura-gigant, cu 20 de straturi de… fericire … A fost suficienta pentru 2 adulti & 2 copii 🙂 .

Source for the greatest pictures above: twitter.com/LavoNY

Aici la Lavo se organizeaza si unele din cele mai cool petreceri din Manhattan (pentru detalii: lavonyy.com).

(In caz ca com ajunge la Las Vegas – vom incerca si restaurantul lor de acolo 🙂 ).

  • Dining Style: Casual Elegant
  • Hours of Operation:

Lunch: Daily 11:30am – 5:00pm
Dinner: M-F, & Sun; 5:00pm – 1:00am
Dinner: Sat only; 7:30pm – 1:00am
Sunday Brunch: 11:30am – 5:00pm

  • Phone Number: (212) 750-5588
  • Cuisines: Italian, Steakhouse, Seafood
  • Price Range: $50 and over

LAVO NEW YORK 39 E 58th St
New York, NY 10022