Noi suntem mari amatori de mare, soare – si cea mai de suflet si la indemana varianta e Constanta cu a ei, Mamaia.

Dupa multe iesiri in restaurante din multe porturi si de pe promenade de prin lumea asta, parca la noi, acasa – aici, la Constanta – atmosfera e chiar mai placuta.

Cele mai multe restaurante (si bune) adunate intr-un singur loc – cu sanse mari sa gasesti si locuri fara rezervare prealabila dar si mancare pe gustul tau – e Portul Tomis din Constanta.

Prima noastra optiune atunci cand ajungem la Constanta, in Portul Tomis e Bacaro (unul din cele 2 restaurante asezate unul aproape de celalalt) – cu specific ‘Sea-Food/Mediterranean’: mancare buna, servire rapida, preturi decente, personal amabil, ambient foarte placut; Alegem de multe ori sa venim aici pentru ca stim ca ‘mergem la sigur’. Cred totodata ca succesul celor de la Bacaro vine si din buna promovare pe care managementul restaurantului a ales sa o faca in mediul online.

 

 

 

 

O alta optiune in Portul Tomis unde mancam destul de des e Suada.  (pentru cunoscatori, vorbim de aceeasi proprietari ai restaurantului Reyna din Constanta). Cand mergi la mare parca vrei sa mananci  mai mult ca oricand fructe de mare, peste si preparate cu specific grecesc/mediteranean – de aceea Suada e o alta varianta sigura pentru un pranz sau cina bune.

 

 

 

De multi ani, chiar dinainte ca zona Portului Tomis sa fie atat de animata – mergem la Marco Polo (de langa Sala Sporturilor din Constanta). Restaurantul si-a pastrat standardele unui restaurant bun, deschis pe toata perioada anului, atat pentru turisti cat si pentru constanteni. Va sugerez aceasta locatie pentru mancare romaneasca buna dar nu numai.

 

 

 

 

 

Incepand cu vara asta (2017) am descoperit un alt restaurant foarte fain – Toscana. Noi nu am ajuns decat intr-una din cele 2 locatii Toscana din Constanta, mai exact in cel din Mamaia Nord, de la parterului hotelului Opera.

Ne-a placut mult, motiv pentru care am si revenit de multe ori aici, atat pentru pranz cat si pentru cina. (Tot in cadrul restaurantului se serveste si micul dejun pentru turistii cazati la Opera – pe care l-am incercat de cateva ori – si nu ne-a dezamagit 🙂 ).