Poate unul din cele mai bine pozitionate hoteluri din Manhattan…

Diferita de iesirile pe care le avem in Europa, cea de la New York a fost gandita, planificata si dorita cu mult timp inainte.

Hotelul l-am ales dupa un research minutios pe toate platformele posibile – ne doream in primul rand sa fie pozitionat in inima Manhattan-ului 🙂 … and so it was…

Rezervarea am facut-o cu peste trei luni inainte, pe booking.com – asta dupa ce primisem o oferta de la agentie pentru acelasi hotel. Pretul de pe booking.com (la promotie!) a fost cu cca 30% mai bun decat cel oferit de agentie, deci alegerea a fost naturala.

Atunci cand insa va setati un buget de cazare in SUA, aveti in vedere insa toate taxele care nu sunt afisate in pretul initial – spre exemplu, la acest hotel existau taxe suplimentare: 14.75% sales tax si 3.5 USD/noapte taxa de oras. (Veti vedea ca preturile din SUA sunt afisate peste tot fara aceste taxe – e important asadar sa va familiarizati cu taxele din statul in care urmeaza sa calatoriti). Mai mult, la New York Palace nu exista serviciu de internet wifi gratuit ci in schimbul a 16 USD/zi L.

Hotelul e extrem de bine pozitionat: pe Madison Avenue, intre 50St si 51St… cum nici nu visam mai bine! Vis-a-vis de hotel se afla St.Patrick Cathedral – asa ca o camera cu vedere la catedrala (asa si apare optiunea pe booking: „Cathedral View”) la etajele superioare (>20) e un ‚must’!

Ca sa va faceti o idee despre pozitionare, la 2-3 minute de mers pe jos de hotel se afla Rockefeller Plaza, Sacks si Fifth Avenue.

Hotelul are si o istorie interesanta:

Inca din 1882 – in acest loc s-au construit „The Villard Houses” , aflate in proprietatea finantistului Henry Villard. Aproape 100 de ani mai tarziu, in 1974, dezvoltatorul Harry Helmsey, a gandit transformarea acestui ansamblu de case in hotel: „The Helmsley Palace Hotel” construind inca 55 de etaje. In 1981, hotelul s-a dechis – fiind considerat unul din cele mai luxoase hoteluri din New York.

In 1992, hotelul a fost cumparat de catre Sultanul din Brunei – reconditionat si remobilat – iar in 2011 a fost vandut catre Northwood Investors. De curand, din anul 2015, hotelul a fost cumparat de Lotte Hotels & Resorts si a primit actuala denumire de Lotte New York Palace.

Dovada ca e un simbol al New York-ului, la hotel se filmeaza scene din multe filme: chiar cand eram oaspeti ai hotelului, se filma pentru un serial Netflix – astfel ca accesul prin intrarea principala in hotel era blocat pentru turistii cazati in hotel.

Unul din cele mai cunoscute seriale cu multe scene filmate aici este Gossip Girl:

Hotelul are mai multe restaurante, baruri dar si o patiserie/cafenea proprie:

Villard Restaurant – sau „Breakfast Room” : singura varianta de mic dejun la acest hotel este cea ‚ a la carte’; tot aici, in weekend puteti servi brunch-ul – toate pregatite sub indrumarea lui Chef Oscar Granados.

Trouble’s Trust – … ‚ so you may raise a toast to T/trouble’ – e un cocktail bar foarte fain aflat la parterul hotelului (si are legatura cu numele catelului care a primit o uriasa mostenire de la una din fostele proprietare ale hotelului, sotia lui Harry Helmsey).

Tavern on 51 – sau „Midtown’s gathering spot” – un loc perfect pentro o serie de „creative drinks” cu prietenii

Pomme Palais – locul ideal de unde sa-ti iei dimineata cafeaua to-go si sa pleci in aventura prin New York.

Rarities – „for true connoisseurs” – un salon special unde se pot servi vinuri rare si tarii fine 🙂 .

 

Top tips:

  • rezervati o camera la etajele superioare cu vedere catre catedrala Sf. Patrick
  • apelati cu incredere la serviciile biroului „Concierge”
  • Ajutati-va de serviciile celor de la Mail Desk pentru a va putea printa biletele/rezervarile la diferitele intrari/evenimente la care veti participa
  • fiti foarte atenti la nota finala de plata: noua ni s-au pus pe nota de plata multe chestii din mini-bar desi nu le consumasem – explicatia a fost ca e posibil sa le fi mutat prin frigider si de aceea ele au fost adaugate pe nota L (dar ele au fost eliminate de pe nota la cerera noastra).
  • incercati sa aveti la voi o sursa de internet pentru a evita plata wi-fi ului de la hotel.

 

Adresa:

The New York Palace
455 Madison Avenue
New York, NY 10022