Noi am descoperit cat de folositoare poate fi aceasta aplicatie la iesirea in SUA. Ce-i drept, niste prieteni care locuiesc in acolo ne-o receomandasera – stiau ca noi rezervam hotelurile pe booking.com  – si ne-au sfatuit sa incercam YELP pentru review-uri ok.

Practic Yelp te ajuta sa gasesti cele mai bune restaurante, hoteluri, baruri etc – in imediata ta apropiere sau intr-o anumita zona aleasa de tine. (am incercat YELP doar in State, nu stiu cum sau daca functioneaza si in Europa la fel). Gasesti in aplicatie detalii esentiale ca orele de lucru, adrese, numere de telefon dar si recenzii/review-uri, poze si alte informatii utile.

Cu o interfata prietenoasa si usor de utilizat, aplicatia te ajuta sa gasesti exact ceea ce cauti printr-un set de filtre care iti vor restrange cautarea dupa categorie, distanta, rating etc.

Spre exemplu, poti gasi usor un restaurant cu specific „Italian” foarte aproape de unde te afli, care are review-uri bune si care e ok pentru o iesire cu prietenii, intr-un grup mai mare.

Sau, te afli in New York si vrei sa gasesti cel mai apropiat magazin Bloomingdales de hotelul la care esti cazat. Yelp, iti gaseste si repereaza pe o harta magazinele, afisand distanta estimata de locul in care te afli.

Puteti gasi pe Yelp si acele locatii (magazine, restaurante etc) cu oferte speciale – ori puteti beneficia de astfel de oferte ca utilizatori Yelp.

Atunci cand un restaurant are 5***** pe Yelp si 1500 de review-uri – eu zic sa „Go for it”, e testat si e  ok;

Totodata, recenziile reflecta exepriente unice – deci sunt oarecum relative. (spre exemplu, noua ne-a placut mult un restaurant din New York – Lavo – care are doar 3*** pe Yelp din aproape 700 de review-uri).